20

Не все поддерживают Pussy Riot

Free Pussy Riot

28 июля на площадке Олимпийского комитета России в Лондоне прошёл концерт в рамках рок-фестиваля Red Rocks. За несколько дней до концерта Международное движение «Говорите Громче!» разослало выступавшим там музыкантам письмо, в котором просило о поддержке девушек из Pussy Riot.

Письмо, адресованное Илье Лагутенко, Олегу Скрипке и Гарику Сукачёву было опубликовано на странице движения в Facebook и распространено в СМИ.

Поддерживать предлагалось путём ношения майки с символическим изображением девушек и надписью «Free Pussy Riot!». Но реакция знаменитостей, по словам активистов, была не самой приятной.

Олег Скрипка за майку поблагодарил, но одевать отказался, заявив, что поддерживать Pussy Riot опасно. Гарик Сукачёв сказал, что передаст майку своему другу Михаилу Ефремову, добавив, что тот более радикальный. Самую неприятную реакцию можно было наблюдать со стороны лидера группы «Мумий Тролль». Илья Лагутенко в резкой манере запретил всяческие ассоциации своей персоны с подобными лозунгами и самими образами узниц.

Разительно отличаются своим отношением к Pussy Riot зарубежные артисты. Группы Faith No More, Red Hot Chilli Peppers, Franz Ferdinand, а также Стинг, Нина Хаген, Ииро Рантала, Марк Алмонд, Питер Гэбриел и другие без какого-либо участия или давления россиян всячески оказывали поддержку девушкам из Pussy Riot.

Источник: A-ONE

Группы: Мумий Тролль, Воплі Відоплясова, Гарик Сукачёв, Pussy Riot

Ваш комментарий

Войти через Вконтакте Войти через Facebook

Если у вас возникли проблемы с авторизацией, сообщите нам на support@ultra-music.com

  • Книгарина
    0

    ну-ну, а вот интересно эти зарубеные исполнители в курсе о том, что эти девушки сделали или им просто сказали что это жертвы кровавого режима...

    • Инди из 80-х
      0

      За хулиганство на 7 лет не сажают

    • Кстати, а что они сделали?

      • Аляксей Зубр
        0

        Гэтыя "девочки из Pussy Riot", у Храме Хрыста Збавіцеля правялі панк-малебен з назвай "Богородица, Путина прогони". А раней адна з удзельніц гэтай группы, у складзе арт-группы "Война" займаліся публічным сэксам у біалагічным музеі пад лозунгам "Еб..сь за медвежонка". Гэта так, для больш дэтальнай карціны.
        Я лічу што канешне яны не заслугоўваюць турмы, як і не заслогоўваюць такой сусветнай увагі і назвы "палітвязняў".
        Я і сам зараз, дадаў яшчэ кроплю вядомасці ім, адказаўшы на ваша пытанне :)

        • А я-та думаў, што яны забілі каго ці згвалцілі, раз ім 7 гадоў турмы хочць даць, ага.

          • Аляксей Зубр
            0

            Ну 7 лет ім і не дадуць, не больш трох :) Але і гэта зашмат. Хапіла б грамадсіх карысных работ.
            Мне здаецца, што расейская ўлада іх наўмысна робіць "героямі", маўляў, якая апазіцыя , такія і героі. Не вельмі разумныя, бессаромныя дзеўкі просто пешкі у гульне палітыкаў.

  • Аляксей Зубр
    0

    Хм :) Сярод тых музык, хто падтрымлівае, ні аднаго рускага, ці славяніна, якія ў тэме. Піар такі піар, што агалцелые дзеукі, што іх актывісты.
    Тэкст яшчэ так напiсаны... Маўляў, музыкі баяцца нейкіх наступстваў ад палітыкаў. Што за ваенны камунізм? Хто не з намі, той супраць? А што свайго позірку на спрэчная пытанне ўжо не дазваляецца?

    • Только Лагутенко однозначно открестился. То что зассали - факт. Пример Шевчука перед носом. Не охота проблем с гастролями.

      • Аляксей Зубр
        0

        Да чаму зассалі та? Яны што усе павінны дружнымі радамі ісці падпісваць? Зараз прынадлежнасць к актыўнай апазіцыі разглядваецца, як вызначальнІк лічных якасцяў. "Ты с нами, товарищ?" (с).
        На мой погляд, музыка, мастак мае абсалютнае права быць па-за палітыкай. Сорамна быць блазнам пры двары, а мець свой незалежны погляд - не.

        • Они не сказали, что не поддерживают Пусси Риот. Поблагодарили, отдали тем, кто "порадикальнее". И нашим и вашим. Как раз-таки свою точку зрения скрыли. И в этом плане Лагутенко, Михалков и т.д. более "чоткие"

          • Аляксей Зубр
            0

            А мне здаецца, яны проста ветлівыя людзі, што Сукачоў, што Скрыпка. Не абавязкова гэта погляд "і нашым і вашым". Не усе падзяляецца на чорнае і белае, за і супраць. Я, напрыклад, таксама супраць іх зняволення, як і таго што з іх робяць новых герояў. Але я б таксама не адзеў бы майку з надпісам "Свабоду бунтуючым п..дам"

    • По поводу "ні аднаго рускага, ці славяніна, якія ў тэме." цитата вики:

      В июне 2012 года более 100 деятелей российской культуры выступили с открытым письмом в защиту арестованных участниц панк-группы Pussy Riot. В их числе кинорежиссёры Марк Захаров, Андрей Кончаловский, Федор Бондарчук, Эльдар Рязанов, Алексей Герман, Кирилл Серебренников, Александр Прошкин, Павел Чухрай, Олег Дорман, актёры Олег Басилашвили, Евгений Миронов, Сергей Юрский, Игорь Кваша, Эммануил Виторган, Николай Цискаридзе, Ефим Шифрин, актрисы Чулпан Хаматова, Лия Ахеджакова, Юлия Меньшова, Евгения Добровольская, писатели Михаил Жванецкий, Борис Акунин, Людмила Улицкая, Марат Гельман, музыканты Юрий Шевчук, Борис Гребенщиков, Андрей Макаревич, Валерий Меладзе, Бари Алибасов и многие другие; наотрез отказался подписывать письмо Никита Михалков, негативно отозвался о письме Олег Газманов.

      • Аляксей Зубр
        0

        Я меў на ўвазе удзельнікаў фесту Ред Рокс. А так канешне, я ведаю, што шмат людзей падпісалі. І іх я таксама разумею, як і тых, хто не падпісаў. Гэта подпіс - справа дабраахвотная.
        А то атрымліваецца : падпісаў -малайчына, як барадаты Шаўчук, не падпісаў - дрэнны чалавек, як вусаты Міхалкоў.

  • XaG_GeR
    0

    Поддерживать пропагандирующих гомосексуализм - пусть идут подальше

  • главное за них подписываются люди искусства.... а сами тёлки эти типо искусство??))

    • Аляксей Зубр
      0

      Хыхыхы :) Канешне, гэта такое сучаснае мастацтва, завецца перфоманс :)
      Адны сіські паказваюць, другія песню пра х.. спяваюць, маюць поспех і вядомасць :)

  • Володя
    0

    ссыкуны, ссыкуны

  • Мудыканты...

  • Вадим
    0

    То, что они сделали не повод держать их в тюрьме да и еще со сроком грозящим в 7 лет. РПЦ самый настоящий враг, а не эти люди. Свободу Pussy Riot!

  • Лаврик
    0

    [censored]